Online Συμβουλευτική

Η αύξηση της ταχύτητας στη ζωή, των ταχυτήτων πρόσβασης στο διαδίκτυο και στην Ελλάδα, έχει αλλάξει και τις επικοινωνιακές συνήθειες του σχετίζεσθαι για πολλούς ανθρώπους από εμάς.

Η διεύρυνση της χρήσης των τηλεματικών μέσων επικοινωνίας (sms, irc, video-chat, skype, web-conferencing, etc) δημιουργεί νέες συνθήκες για τη ζωή όλων μας, είτε στην εργασία, είτε στον ελεύθερο χρόνο. Οι νέες αυτές συνθήκες έχουν μεταβάλλει τον τρόπο που αναζητούμε την επικοινωνία με τους “άλλους” της ζωής μας, έχουν πολλαπλασιαστεί οι δυνατοί τρόποι με τους οποίους (δια)συνδεόμαστε και ερχόμαστε “κοντά”. Αυτή η νέα συνθήκη της εκτεταμένης χρήσης του διαδικτύου έχει ήδη αλλάξει τις ζωές μας. Στο επίπεδο της δουλειάς που κάνουμε, σίγουρα συντελεί στην βελτίωση της πρόσβασης στην ψυχολογική υποστήριξη για πολλές κατηγορίες πληθυσμού (πχ άτομα σε μακρινά νησιά, φοιτητές/τριες στο εξωτερικό, εργαζόμενοι στο εξωτερικό, άτομα με δυσκολίες κίνησης).

Με βάση αυτές τις συνθήκες, ξεκινάμε την αξιοποίηση των πολλαπλών εργαλείων τηλε-επικοινωνίας στην συμβουλευτική πράξη.

Προσφέρεται το ακόλουθο πρόγραμμα για την αρχή της συνεργασίας:

3 συνεδρίες online συμβουλευτικής (55λ). Μετά την πάροδο αυτών των συναντήσεων, μπορούμε να συζητήσουμε τη συνεργασία μας και να συναποφασίσουμε πως θα προχωρήσει. 

Τρόποι Συνεδρίας:

 • chat: γραπτή επικοινωνία (συγχρονική) με τη χρήση των μέσων του msn, meebo, gmail, skype (ανάλογα ποια χρησιμοποιεί και είναι εξοικειωμένος ο πελάτης)
 • video-conference: skype, zoom, vsee
 • τηλέφωνο: με την κλήση στους αριθμούς του γραφείου 6981714143 – 2106464898
 • VO.IP: skype, zoom, msee

Skype Me™!

Για να προγραμματίσουμε τις συνεδρίες, θα πρέπει απαραίτητα να προκαταβάλετε το ποσό με έναν από τους 2 τρόπους που περιγράφονται παρακάτω, και να αποστείλετε τα στοιχεία πληρωμής με e-mail στο info@gkesisoglou.gr ή τηλεφωνικά 210-6891011 – 6981714143, ώστε να γίνει επιβεβαίωση και κλείσιμο τηλεφωνικής ή online συνάντησης. Απόδειξη παροχής υπηρεσιών εκδίδεται και μπορεί να αποσταλεί μετά το πέρας της συνεργασίας ή να την παραλάβετε.

Σε κάθε περίπτωση, τα προσωπικά στοιχεία σας που θα περιέλθουν στη διάθεσή μας θεωρούνται απόρρητα.

Τρόποι Πληρωμής:

Προκαταβολή του ποσού:

Α) με τραπεζική κατάθεση (αντικαταβολή ή web banking)

 • Εθνική Τράπεζα: ΙΒΑΝ: GR2001106690000066974589914. Δικαιούχος: Κεσίσογλου Γεώργιος
 • Τράπεζα Πειραιώς: ΙΒΑΝ: GR1501714790006479126222853.Δικαιούχος: Κεσίσογλου Γεώργιος

Β) Paypal με τη χρήση πιστωτικών καρτών μέσω Paypal στον χρήστη giorgoskess. Μπορείτε και να πατήσετε το ακόλουθο εικονίδιο.

Η Online Ψυχολογική Υποστήριξη – Συμβουλευτική δεν έχει σκοπό, ή τη δυνατότητα, να προσφέρει τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που απευθύνονται για βοήθεια. Η συμβουλευτική σχέση, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η έλλειψη της πρόσωπο-με-πρόσωπο συζήτησης, επιτρέπει στο άτομο τη δυναμική και άνεση της ιδιωτικότητας του χώρου του, ενώ επωφελείται από την εχεμύθεια και τον επαγγελματισμό του συμβούλου μέσα στην τηλε-επικοινωνία.

Η συμβουλευτική με την χρήση τηλεπικοινωνιακών μέσων μπορεί να προσφέρει την ανακούφιση της έκφρασης, της εξωτερίκευσης των προβλημάτων σε ένα άλλο πρόσωπο, μακρινό από τους οικείους ανθρώπους, αλλά και καταρτισμένο να την υποδεχτεί με ανθρωπιά. Προσφέρει τη δυνατότητα ενός άλλου αυτιού, ενός ανθρώπου που ακούει φέροντας μια εναλλακτική οπτική, μια άλλη ματιά, επί των θεμάτων που εξιστορούνται.

Με τη ματιά του συμβούλου και την επιστημονική ή επαγγελματική γνώση που φέρει στην ανθρώπινη επικοινωνία οι άνθρωποι μπορούν να συνεργαστούν για να ανακαλύψουν διαφορετικούς τρόπους να βλέπουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, τις σχέσεις τους, τις διάφορες πλευρές του εαυτού τους.

∞ Ο ψυχολόγος δεσμεύεται από το απόρρητο και την δεοντολογία του επαγγέλματος του. Το απόρρητο μπορεί να αρθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που ορίζει ο νόμος.

∞ Η διαδικασία της Διαδικτυακής Συμβουλευτικής δεν είναι ψυχοθεραπεία.

∞ Οι διαδικασία παροχής υπηρεσιών Διαδικτυακής Συμβουλευτικής διέπεται από τις αρχές της ISMHO (International Society for Mental Health On Line).

Η online συμβουλευτική, με όποιο μέσο βολεύει τους πελάτες, θα έχει αφηγηματικό και συστημικό προσανατολισμό. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ακολουθεί τις αρχές:

 • κεντρική σημασία των ανθρώπινων/οικογενειακών σχέσεων για τα προβλήματα της ζωής μας
 • το πρόβλημα είναι το πρόβλημα, δεν είμαι εγώ το πρόβλημα
 • λειτουργικότητα του προβλήματος μέσα στη ζωή μας
 • οι ιστορίες μέσα στις οποίες ζούμε και πως τις αφηγούμαστε
 • οι θετικές ιστορίες της ζωής μας και πως να τις ενισχύσουμε
 • επιμονή για την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική και περιβαλλοντική αειφορία