για μένα

Σύντομα Στοιχεία:
Δρ. Ψυχολογίας Α.Π.Θ. (2014)
Συστημικός Ψυχοθεραπευτής - Τακτικό Μέλος ΣΕΒΕ (EFTA)
Μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ)
Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ)
Μέλος της International Society of Critical Health Psychology 
Μελος της Association for European Qualitative Researchers in Psychology
Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος: 3176/21-4-2004
 

Είμαι ψυχολόγος με κατεύθυνση κοινωνικής και κλινικής ψυχολογίας, απόφοιτος 2003 του τμ. Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Από το 2009 δραστηριοποιούμαι ιδιωτικά ως ελεύθερος επαγγελματίας ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής.

Το 2014 αναγορεύτηκα Διδάκτορας του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ.

Δουλεύω ψυχοθεραπευτικά και συμβουλευτικά με πελάτες και πελάτισσες που αντιμετωπίζουν διάφορα ψυχο-κοινωνικά ζητήματα (τραύμα, άγχος, δυσφορία, φοβίες ή προβλήματα σχέσεων στην οικογένεια) υπό συνεχή εποπτεία πιο έμπειρων θεραπευτ(ρι)ών.

Είμαι τακτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Β.Ελλάδας, έχοντας εκπαιδευτεί στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία (στο σεμινάριο Αθήνας του Συστημικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης) και στην αφηγηματική θεραπεία. Συνεχίζω να εκπαιδεύομαι παρακολουθώντας συνέδρια ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας, συμμετέχοντας σε σεμινάρια συστημικής, αφηγηματικής και ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας, και προσπαθώντας να είμαι σε επαφή με τις σημερινές εξελίξεις και τις σύγχρονες θεραπευτικές πρακτικές.

  • Από τη θέση ενός λευκού, αρτιμελούς άνδρα, επιδιώκω διαρκώς να παραμένω ενήμερος και να μη θεωρώ δεδομένα τα προνόμια και την ελευθερία κίνησης που απολαμβάνω στην κοινωνία.
  • Έχω επίγνωση ότι πολλαπλές μορφές διακρίσεων, όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός, οι κινητικές, ηλικιακές και σωματικές διακρίσεις, η ταξικότητα και πληροφορούν την ανθρώπινη εμπειρία και είναι πλάι μας στη θεραπευτική αλληλεπίδραση.
  • Έχω ενημερότητα για τις πολλαπλές δυνατότητες στενών διαπροσωπικών σχέσεων, όπως οι ανοιχτές σχέσεις, η πολυσυντροφικότητα και οι μη-μονογαμικοί προσανατολισμοί· αποδέχομαι και τίθεμαι ως σύμμαχος θεραπευτικά/πολιτικά για τις μη-δυαδικές επιλογές, τις queer πρακτικές, τη ρευστότητα φύλου, τις trans ταυτότητες· όπως και για τις σεξουαλικές πρακτικές που πειραματίζονται με τα φετίχ, το BDSM, κ.α.
  • Έχω επίγνωση τόσο της συμμετοχής μου στα συστήματα λόγου/εξουσίας του (λευκού) χρώματος της επιδερμίδας, της φυλής, του κοινωνικού φύλου, της σωματικής ικανότητας, της κοινωνικής τάξης, όσο και της επήρειας τους στην ψυχική ζωή των ανθρώπων· και είμαι σε διαρκή διεργασία για να αναγνωρίζω, να κατανοώ και να αμφισβητώ την κανονικότητα αυτή, για τη ζωή μου και τη ζωή των ανθρώπων που συνεργάζομαι.
  • Αποτελεί προσωπική δέσμευση να αποτελεί η θεραπευτική πρακτική μου ένας ασφαλή χώρο για κάθε μέλος μιας μη-κυρίαρχης ή περιθωριοποιημένης κοινωνικής, πολιτικής, σεξουαλικής, οικονομικής, εθνοτικής ομάδας· θα προσπαθώ με επιμονή να διατηρώ την ενημερότητα, το σεβασμό και την ταπεινότητα για αυτά στη θεραπευτική συνεργασία μας.

Έχω διδάξει μαθήματα Μεθοδολογίας της Έρευνας (ποιοτικής και ποσοτικής), Συμβουλευτικής, Κοινωνικής Ψυχολογίας κ.α. στο τμήμα ΦΠΨ του ΕΚΠΑ, στο τμήμα Ψυχολογίας του Π.Δ.Μ., στο ΕΑΠ και σε ιδιωτικά ΚΕΜΕ. Παλιότερα έχω εργαστεί ως ερευνητής ποιοτικής έρευνας, σε έρευνες ψυχικής υγιεινής, ως εισηγητής σεμιναρίων συμβουλευτικής και σε άλλες δουλειές, στο 18 Άνω και στο ΚΕΘΕΑ.

Είμαι παντρεμένος και πατέρας δίδυμων αγοριών.

Αν ωστόσο σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για τις επαγγελματικές δεξιότητες και την εκπαίδευσή μου, μπορείτε να δείτε το εκτενές βιογραφικό μου (EUROPASS).