2η χρονιά του Online Προγράμματος Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωσης (2023-2024)

Belt Loom with Partially Woven Belt (Ai-nin-pul-lan-nai)
Belt Loom with Partially Woven Belt (Ai-nin-pul-lan-nai) by She-we-na (Zuni Pueblo) is licensed under CC-BY 3.0

Το online πρόγραμμα “Επαγγελματική ανάπτυξη & Ενδυνάμωση” απευθύνεται σε νέες και νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που νιώθουν την ανάγκη να υποστηριχθούν σε θέματα και προβληματισμούς που αναδύονται στη συνάντηση με τις προκλήσεις του επαγγελματικού και θεραπευτικού τους ρόλου. Η μοναξιά όταν αφήνεις πίσω σου την εκπαίδευση και προσπαθείς να βρεις μονοπάτια να μπεις στο επάγγελμα της ψυχοθεραπείας μπορεί να είναι αποκαρδιωτική: αβεβαιότητες, νομική ασάφεια, έλλειψη συγκεκριμένων πληροφοριών, προσωπικά ερωτήματα που προκύπτουν σε σχέση με το αντικείμενο της εργασίας, σχέσεις με συναδέλφους/προϊσταμένους, επαγγελματική προοπτική/εξέλιξη, εργασιακό πλαίσιο (θέματα μηχανοργάνωσης, ασφάλισης, φορολογίας, κα) αποτελούν ζητήματα που έχει νόημα να επεξεργάζόμαστε από κοινού προκειμένου να τα αξιοποιήσουμε στην επαγγελματική πορεία. Ταυτόχρονα οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας χρειάζονται εποπτεία και συναδελφική υποστήριξη στην κλινική τους εργασία.

Η ομάδα αυτή αποσκοπεί να προσφέρει το “μαζί”, ένα ομαδικό κράτημα στήριξης και ενδυνάμωσης σε νέες θεραπεύτριες και θεραπευτές (συστημικής ή άλλης προσέγγισης), προκειμένου να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες και να διευρύνουν την επαγγελματική πρακτική τους.


Στη διάρκεια ενός ακαδημαϊκού έτους, από Οκτώβρη μέχρι τέλη Ιούνη θα συναντιόμαστε, σε μια ομάδα με σταθερά μέλη για να διασφαλίσουμε την εμπιστευτικότητα, τόσο σε συναντήσεις εποπτείας, όπου θα επεξεργαζόμαστε τις κλινικές δεξιότητες και τις θεραπευτικές τεχνικές, όσο και σε ατομικές συναντήσεις επαγγελματικής ανάπτυξης, για να αναζητήσουμε πατήματα στην δύσκολη πίστα ανάβασης του θεραπευτικού επαγγέλματος.

Συντονιστές:
Η Ιωάννα Ρεβίθη είναι ψυχολόγος (Ε.Κ.Π.Α.) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία (Α.Π.Θ.) ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Συμβουλευτική και Θεραπεία καθώς και στην Τραυματοθεραπεία ΕΜDR σε ενήλικες και παιδιά. Έχει εργασθεί μακροχρόνια με παιδιά και οικογένειες σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια αλλά και ως καθηγήτρια ψυχολογίας και συντονίστρια ομάδων. Ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα για πάνω από μια δεκαετία ως συστημική θεραπεύτρια με παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA), της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Ο Γιώργος Κεσίσογλου (Ph.D) εργάζεται ιδιωτικά για πάνω από μια δεκαετία ως ψυχολόγος – οικογενειακός θεραπευτής. Έχει διδάξει μαθήματα Κοινωνικής Ψυχολογίας, Ποιοτικής Έρευνας και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας σε δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είναι απόφοιτος και διδάκτορας του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., μέλος της Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ), ενδιαφέρεται για κριτικές, πολυπολιτισμικές και κοινωνικοκονστρουξιονιστικές προσεγγίσεις.

Το προσφερόμενο πρόγραμμα μηνιαίως περιλαμβάνει:
  1. μια διαδικτυακή συνεδρία συμβουλευτικής επαγγελματικής ανάπτυξης (ατομική/ομαδική)
  2. μία διαδικτυακή ομαδική εποπτεία κλινικών περιστατικών

Πληροφορίες/Συμμετοχές:

6942237979 – 6981714143 (giorgos.kesisoglou@gmail.com, ioanna.revithi@gmail.com)

Μηνιαίο κόστος: 50 ευρώ.
Ημερομηνία πρώτης συνάντησης: 9/10/2023

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.