Νέο Σεμινάριο Αφηγηματικής Θεραπείας (8-10/4): Συλλογικές Πρακτικές

 

 

 

 

 

 

 

 

To Dulwich Centre of Narrative Therapy and Communtiy Work (Australia)

και το ΚΕΝΤΡΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (Ελλάδα)

διοργανώνουν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ:

Ανταπόκριση στην αντιξοότητα και πρόληψη   βλάβης: Συλλογικές Πρακτικές της Αφηγηματικής Θεραπείας με άτομα, ομάδες, κοινότητες και σχολεία

με τους εκπαιδευτές και διεθνείς συντονιστές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αφηγηματικής Θεραπείας CHERYL WHITE και DAVID DENBOROUGH

 

Συντονιστές του DULWICH CENTRE of Narrative Therapy (Αυστραλία)

 

Ανοιχτή στο κοινό διάλεξη

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011, 7.00 μ.μ.- 9.30 μ.μ.

Αμφιθέατρο Τοπογράφων, Πολυτεχνείο, Θεσσαλονίκη

 

Εκπαιδευτικό

Σεμινάριο

Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου 2011

Κτίριο Τοπογράφων, Θεσσαλονίκη

 

Πληροφορίες: 6974-361096, adamharvatis@gmail.com

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το ίδρυμα Dulwich Centre με χαρά ανακοινώνει τη διενέργεια αυτού του σεμιναρίου-εργαστηρίου που σχετίζεται με το πώς οι αφηγηματικές ιδέες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άτομα, ομάδες, σχολεία και/η κοινότητες που αντιμετωπίζουν αντιξοότητες ή που θέλουν να τις προλάβουν.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση των βασικών αρχών και εννοιών της Συλλογικής Αφηγηματικής Πρακτικής

  • Παρουσίαση ενός ευρέος αριθμού εύχρηστων μεθοδολογιών, στις οποίες περιλαμβάνονται: συλλογικά αφηγηματικά έγγραφα, τραγούδια επιβίωσης, δημιουργία ευκαιριών για συνεισφορά μέσα από τις «τελετές προσδιορισμού», συλλογικά χρονοδιαγράμματα, το «Δέντρο της Ζωής» (ανταποκρινόμενοι σε ευάλωτα παιδιά) κ.α.

  • Θα μοιραστούμε ιστορίες και τραγούδια από τη δουλειά ελπίδας στην οποία έχουμε βοηθήσει στην Αυστραλία, την Παλαιστίνη, την Νότια Αφρική, τη Ρουάντα και αλλού.

  • Ιδιαίτερη φροντίδα θα δοθεί σε τρόπους ανταπόκρισης σε άτομα, ομάδες και κοινότητες που έχουν βιώσει σημαντικές τραυματικές καταστάσεις.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το εργαστήριο αυτό είναι σχεδιασμένο ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους/στις συμμετέχοντες/ουσες να γυρίσουν πίσω στο δικό τους πλαίσιο δουλειάς και άμεσα να βάλουν σε εφαρμογή τις ιδέες που θα συζητηθούν. Υπάρχει η αποφασιστικότητα αυτό το εργαστήριο να βοηθήσει τους ανθρώπους που θα επιστρέψουν στο δικό τους πλαίσιο να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να βοηθήσουν αυτούς με τους οποίους δουλεύουν μαζί.

Ανάμεσα στα άλλα έχει υπάρξει συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Χαλκιδικής «Πνοή», το οποίο μετέφρασε την περιγραφή μιας από τις συλλογικές πρακτικές της Αφηγηματικής Θεραπείας (που δημιούργησε ο David), το «Δέντρο της Ζωής», μεθοδολογία ιδιαιτέρως κατάλληλη και για την πρόληψη και για δουλειά σε σχολεία.

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το εργαστήριο αυτό είναι κατάλληλο για αυτούς και αυτές που στη δουλειά τους περιλαμβάνονται άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αντιξοότητες. Είναι ιδιαίτερα σχετικό για αυτούς που δουλεύουν με άτομα και θα ήθελαν να βρουν τρόπους να συνδέσουν τους ανθρώπους μεταξύ τους. Ακόμη για αυτούς που δουλεύουν με κοινότητες και για αυτούς που θέλουν να δουλέψουν με συλλογικούς και κοινοτικά προσανατολισμένους τρόπους.

Μπορεί να είναι χρήσιμο, λοιπόν, πέρα από τους λειτουργούς και φοιτητές/τριες ψυχικής υγείας, επίσης για εκπαιδευτικούς και για συντονιστές/τριες μη-κυβερνητικών οργανώσεων.

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Στο σεμινάριο θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά.(παρακαλούμε ενημερώστε μας έγκαιρα για τις ανάγκες μετάφρασης που έχετε ώστε να φροντίσουμε να υπάρχει άνθρωπος που θα κάνει παράλληλη μετάφραση για εσάς)

Θα δοθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση από το Κέντρο Dulwich Αφηγηματικής Θεραπείας της Αυστραλίας.

Σάββατο: 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.

Κυριακή 10.00 π.μ. -5.00 μ.μ.

Κτίριο Τοπογράφων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Η Cheryl White υπήρξε συνιδρύτρια του Dulwich Centre της Αυστραλίας, του εκπαιδευτικού-θεραπευτικού κέντρου που ξεκίνησε ο Michael White, ο θεμελιωτής της Αφηγηματικής Θεραπείας και είναι η σημερινή διευθύντριά του. Ο David Denborough υπήρξε στενός συνεργάτης του Michael White και είναι ο συντονιστής του ελληνικού εκπαιδευτικού προγράμματος Αφηγηματικής Θεραπείας. Είναι και οι δύο εκδότες, συγγραφείς, εκπαιδευτές και συντονιστές εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αφηγηματικής Θεραπείας σε όλον τον κόσμο.

Έχουν μία πολύ μεγάλη εμπειρία εμπλοκής σε κοινοτικά projects, που αφορούν την υποστήριξη ατόμων, ομάδων και κοινοτήτων που βιώνουν αντιξοότητες (φυσικές καταστροφές, κοινωνικο-οικονομικές δοκιμασίες, κοινωνική βία, κακοποίηση κ.α.) και έχουν εμπλακεί επίσης στην υποστήριξη λειτουργών που διαμορφώνουν πολιτιστικά καταλλήλους τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπιση αντιξοοτήτων και κοινωνικών και ψυχολογικών βλαβών. Έχουν εργαστεί σε αυτό τον τομέα σε πολλές χώρες του κόσμου με πιο πρόσφατες αποστολές τους στο Κουβέιτ (με Ιρακινούς λειτουργούς), στη Ρουάντα, στον Καναδά, την Ουγκάντα, τις Η.Π.Α, τη Ζιμπάμπουε καθώς και σε πολλές κοινότητες Αβοριγίνων στην Αυστραλία.

Η Cheryl White φέρνει σε αυτό το σεμινάριο μία μακρά ιστορία συμμετοχής στη φεμινιστική σκέψη και πράξη. Ο David Denborough φέρνει επίσης την αγάπη του για το γραπτό λόγο και το τραγούδι και τρόπους με τους οποίους αυτά μπορούν να διαποτίσουν τη δουλειά με άτομα, ομάδες οικογενειών και κοινότητες.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ:

B PLHROFORIES seminarioy ekdhlwshs AFHGHAMTIKHS SYLLOGIKHS

B Aithsh Eggrafhs-Deltio Eggegrammenoy sto seminario


Πληροφορίες για το σεμινάριο:

Αδάμ Χαρβάτης,

Ψυχολόγος MSc, PhD

Τηλ. 6974-361096

Μail: adamharvatis@gmail.com

Εγγραφή μέχρι Παρασκευή 1 Απριλίου:

180 € (για επαγγελματίες)

130 € (για φοιτητές/τριες)

Εγγραφή μετά την Παρασκευή 1 Απριλίου:

200 € (για επαγγελματίες)

150 € (για φοιτητές/τριες)

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε αποστείλατε στο παραπάνω email αίτηση με τα στοιχεία σας ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΘΕΣΗ (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, φορέα από τον οποίο προέρχεστε – εφόσον δεν είστε ιδιώτης- καθώς και διεύθυνση, ΠΟΛΗ, τηλέφωνο και e-mail).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.