Ομάδα Συστημικής Εποπτείας: 4η χρονιά (2023-2024)

Η ομάδα, που συνεχίζει τη σταθερή πορεία της για 4η χρονιά, αναζητεί να εμπλουτιστεί με νέα μέλη!

Απευθύνεται σε εκπαιδευμένους επαγγελματίες συστημικής ή άλλης ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης, οι οποίοι επιθυμούν να εισάγουν στη θεραπευτική τους αντίληψη την πολυπρισματική σκέψη της συστημικής θεραπείας και σε εκπαιδευόμενους θεραπευτές στην συστημική θεραπεία.

Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονται διαδικτυακά, την τελευταία Δευτέρα κάθε μήνα, στις 10:00 το πρωί (εκτός του Μαρτίου & Ιουνίου 2023).

Πρόγραμμα συναντησεων:
1η ενότητα: Θεραπευτικοί Ρόλοι

25/09, 30/10, 27/11

2η ενότητα: Το βλέμμα στο μέλλον
18/12, 29/01, 26/02

3η ενότητα: Πως ακούμε;
01/04, 29/4, 27/05, 17/06:

Στόχος της συγκεκριμένης ομάδας είναι να ισορροπήσουμε την εποπτική διεργασία ανάμεσα στους καθρέφτες που μας τραβούν την προσοχή: το βλέμμα στις κλινικές περιπτώσεις που φέρουν οι συμμετέχοντες, τη ματιά στις διαφορετικές αντιλήψεις που κατασκευάζονται στα μάκρο-, μέσο- ή μίκρο- συστήματα όπου εργάζονται (οργανισμοί, δομές, φορείς, σχολεία, γραφεία κα), αλλά και την εστίαση στην επαγγελματική εξέλιξη των εποπτευόμενων, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, γνώσεων, ικανοτήτων και κλινικών διαισθήσεων, μέσα και από την πρόσβαση σε ευρεία σχετική βιβλιογραφία.

Συντονιστές:
Η Ιωάννα Ρεβίθη είναι ψυχολόγος (Ε.Κ.Π.Α.) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία (Α.Π.Θ.) ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Συμβουλευτική και Θεραπεία καθώς και στην Τραυματοθεραπεία ΕΜDR σε ενήλικες και παιδιά. Έχει εργασθεί μακροχρόνια με παιδιά και οικογένειες σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια αλλά και ως καθηγήτρια ψυχολογίας και συντονίστρια ομάδων. Ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα ως συστημική θεραπεύτρια με παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA), της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Ο Γιώργος Κεσίσογλου (Ph.D) εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος και οικογενειακός θεραπευτής. Εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα στις διεργασίες εποπτείας ως επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Ποιοτικής Έρευνας του Φ.Π.Ψ. Ε.Κ.Π.Α. Έχει διδάξει μαθήματα Κοινωνικής Ψυχολογίας, Ποιοτικής Έρευνας και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας σε δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είναι απόφοιτος και διδάκτορας του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., μέλος της Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ), ενδιαφέρεται για κριτικές, πολυπολιτισμικές και κοινωνικοκονστρουξιονιστικές προσεγγίσεις.

Έναρξη: 25/09/2023 στις 10:00
Κόστος συνάντησης : 40 ευρώ η συνάντηση

Τόπος Διεξαγωγής: Διαδικτυακές συναντήσεις μέσω πλατφόρμας Zoom
Πληροφορίες/Συμμετοχές: 6942237979 – 6981714143

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.