ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ: ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

με τις YAEL GERSHONI, MA και SAVIONA CRAMER, MSW, Επόπτριες  – Εκπαιδεύτριες Αφηγηματικής Θεραπείας του Κέντρου DULWICH Αφηγηματικής Θεραπείας της Αυστραλίας και του Ινστιτούτου PARTNER BARCAI του Tel Avi.

Θεματική:
Τα  ζευγάρια έρχονται στη θεραπεία με προβληματικές ιστορίες για τη σχέση  τους και για την ταυτότητά  τους ως άνθρωποι. Στην Αφηγηματική  θεραπεία, δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για τον προσδιορισμό των προβλημάτων αλλά και για το πώς θα βοηθήσουμε τα ζευγάρια να διαπραγματευτούν συνεργατικά εκείνες τις κατευθύνσεις ζωής που είναι προτιμώμενες για αυτά.

Στη δουλειά μας, κοιτάζουμε την ταυτότητα  των ανθρώπων σαν ένα έργο το οποίο  αναπτύσσεται μέσα στη σχέση. Πιστεύουμε ότι η ταυτότητα δεν είναι μία εσωτερική κατάσταση αλλά κατασκευάζεται μέσα στη διαδικασία του «σχετίζεσθαι» με τον άλλο.

Αναζητούμε τρόπους ώστε να δημιουργήσουμε εκείνον τον χώρο που θα δώσει στα ζευγάρια τη δυνατότητα να βρουν τις προτιμώμενες κατευθύνσεις στη ζωή τους. Επιθυμούμε να κάνουμε δυνατό για τους ανθρώπους να διατυπώσουν τις αξίες τους, τα όνειρά και τις ελπίδες τους ώστε να γίνουν περισσότερο τα πρόσωπα που θέλουν να είναι μέσα στη σχέση και να δημιουργήσουν την προτιμώμενη ιστορία της σχέσης τους.

Ακόμη ενδιαφερόμαστε να ξεδιπλώσουμε το ευρύτερο πλαίσιο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια, ένα πλαίσιο το οποίο μερικές φορές δεν είναι καταρχήν ορατό από αυτά. Αυτό το πλαίσιο μπορεί να περιλαμβάνει συγκεκριμένους κοινωνικούς τρόπους συζήτησης (“discourses”) για το φύλο, για τη δύναμη κ.α. καθώς και κοινωνικές προσδοκίες και κριτήρια κανονικότητας για το πώς θα πρέπει να είναι τα ζευγάρια.

Στο σεμινάριο θα μιλήσουμε  για συγκεκριμένες Αφηγηματικές Πρακτικές όπως:

o η εξωτερική μαρτυρία,
o η επανατοποθέτηση,
o η εξωτερίκευση,
o το «απόν αλλά  εννοούμενο»,
o η «σχεσιακή ταυτότητα»,
o η κλιμάκωση στην ανάπτυξη των προτιμώμενων ιστοριών.

Πρόγραμμα:

  • Ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση: Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009, 7.00 μ.μ.

Αμφιθέατρο  Τοπογράφων, Πολυτεχνείο, Θεσσαλονίκη

  • Εκπαιδευτικό  Σεμινάριο: Σαββατοκύριακο 31 Οκτ-1 Νοε 2009

Κτίριο  Τοπογράφων, Θεσσαλονίκη
Σάββατο: 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.
Κυριακή: 10.00 π.μ. -5.00 μ.μ.

Πληροφορίες:
Αδάμ  Χαρβάτης, Ψυχολόγος, MSc, PhD, ψυχοθεραπευτής
Τηλ. 6974-361096, fax 2371021916
Μail: adamharvatis@gmail.com
Εγγραφή μέχρι 20 Οκτωβρίου:
150 € (για επαγγελματίες)
90 € (για φοιτητές/τριες)
Εγγραφή μετά τις 20 Οκτωβρίου:
180 € (για επαγγελματίες)
100 € (για φοιτητές/τριες)

Παρακαλούμε μετά την πληρωμή στην τράπεζα αποστείλατε στο παραπάνω fax ή e-mail αίτηση με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, φορέα από τον οποίο προέρχεστε – εφόσον δεν είστε ιδιώτης- καθώς και διεύθυνση, ΠΟΛΗ, τηλέφωνο και e-mail) καθώς και ένα αντίγραφο του καταθετηρίου
Αριθμ. Λογαρ. Τράπεζας:
EUR 5276-041172-065 Τράπεζα Πειραιώς
*SOS. Παρακαλούμε αναγράψτε στο καταθετήριο το όνομά σας

Λίγα  λόγια για τις  εκπαιδεύτριες για το σεμινάριο:
Η YAEL GERSHONI, MA,  και η SAVIONA CRAMER, MSW είναι Αφηγηματικές Θεραπεύτριες και Διαπιστευμένες Επόπτριες Συζυγικής και Οικογενειακής Θεραπείας.
Εργάζονται και συνεργάζονται  στο Ισραήλ ως μέλη του Ινστιτούτου Partner Barcrai του Tel Aviv.  Είναι συνεργαζόμενες εκπαιδεύτριες Αφηγηματικής Θεραπείας στα διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Dulwich της Αδελαΐδας της Αυστραλίας, του επιστημονικού κέντρου που δημιούργησε και εξέλιξε την αφηγηματική θεραπείας.

Το  σεμινάριο θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, DVDs από τη δουλειά του Michael White με ζευγάρια, προσομοιώσεις, παιχνίδια ρόλων και προσωπικές ασκήσεις.

Στο σεμινάριο θα υπάρχει  μετάφραση στα  ελληνικά.

Θα  δοθεί στους συμμετέχοντες  βεβαίωση από το Κέντρο Dulwich Αφηγηματικής Θεραπείας της Αυστραλίας.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.